35. Lezingen over Vleermuizen Van VLEN Nederland

De eerste VLEN-avond van gisteren was een succes en is opgenomen en terug te kijken via onze site:
https://vleermuis.net/meer-weten/nieuws-archief/756-vlen-avond-en-2020-1-staat-online

De volgende live VLEN-avond vindt plaats op 4 december van 20.00 - ca.21.30uur.

We zullen ruim voor iedere VLEN-avond het programma voor die avond en een link toesturen zodat je dan kan inloggen.

De overige VLEN-avond[en] zijn op 11 en 18 december.

Op de VLEN-dag worden voordrachten gehouden over vleermuisbescherming, vleermuisonderzoek en andere vleermuiswetenswaardigheden. Daarnaast zijn er posterpresentaties en stands waar verschillende vleermuis-gerelateerde zaken worden verkocht.

Voor het eerst presenteren we dit jaar de Leo Bels prijs, voor VLEN-ners (of werkgroepen) die nu of in het verleden een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd voor onze vleermuizen. Je kunt nominaties hiervoor indienen tot 14 oktober 2019 via het emailadres: vlen.award@gmail.com en onder vermelding van "Nominatie Leo Bels Prijs 2019.

De eerste VLEN-avond vond plaats op vrijdagavond 20 november. Chris Driessen trapte af met de lancering van de door hem gemaakte site www.vleermuisverblijfplaatsen.nl. Daarna kwam Wiegert Steen met een presentatie over de observaties bij een kraamkolonie Laatvliegers die hij samen maakte met Marco Snijder: Jaarrond activiteit rondom kraamverblijfplaats Laatvlieger. Zij werden opgevolgd door Kamiel Spoelstra. Hij vertelde een met mooie weetjes doorspekt verhaal met als titel: “Licht en vleermuizen - Over de effecten van nachtelijk licht op vleermuizen en hoe deze afhangen van het spectrum”.

Het programma vind je hieronder en de volledige aankondiging kun je hier bekijken (PDF).

https://www.zoogdiervereniging.nl/sites/default/files/styles/full/public/2019-10/programma_vlendag_2019_def.jpeg?itok=HKZKjbwW

https://www.zoogdiervereniging.nl/sites/default/files/2019-10/Aankondiging%20VLENDAG%20ZATERDAG%2026%20OKTOBER%202019_0.pdf

Nieuwsbrief
https://www.zoogdiervereniging.nl/publicaties/vlen-nieuwsbrief-76

Publicado el noviembre 21, 2020 06:14 TARDE por ahospers ahospers

Comentarios

No hay comentarios todavía.

Agregar un comentario

Acceder o Crear una cuenta para agregar comentarios.