23.1.2023 Ao Phang Nga - Khao Lak

Linturetkeä Thaimaan eteläosiin on tuumailtu jo vuosikausia perinteisellä lintuharrastajaporukalla. Sitten tuli pandemia, sota ja muut. Pakoon tätä tylsää talvea oli päästävä vaikka mitä maksoi. Alun perin 5 hengen porukkamme kutistui lopulta kahteen ja Janne Kilpimaan kanssa sitten viimein reissuun startattiin. Suorat lennot Helsingistä Krabiin ja 2 vk hotelli maksoivat 1780 Euroa per kärsä.

Yölento Helsingistä Thaimaahan. Krabin kentälle laskeuduttiin aamulla paikallista aikaa. Tavaroita hihnalle odotellessa otin paikallisen SIM-kortin (5G yhteys, 2000 bahtia 2 vk) kojusta. Pienehköllä kentällä ei ole juurikaan autovuokraamoita, joten TUIn kautta varattu vuokra-auto oli toimitettiin meille kai varta vasten jostain. Lennon numeroa en ollut huomannut laittaa varaukseen, joten vuokraamoihminen odotteli väärässä terminaalissa. Puhelinsoitolla asia selvisi. Vuokrattaessa panttimaksu ja lisämaksu toisesta kuskista. Kansainvälistä ajokorttia ei vuokrattaessa kyselty. Auto oli kahdelle hengelle passelin kokoinen ja siinä oli reilusti maavaraa, mikä myöhemmin hyväksi havaittiin. Kahden viikon vuokra tuolle oli 550 €.

Hivenen väsyneinä matkaan ja edessä oli 1,5 tunnin ajo ensimmäiseen kohteeseen Ao Phang Ngan kansallispuistoon. Keskellä päivää, matalan veden aikaan oltiin perillä. Mangroven juuristossa mönki jokunen rapu, lyhyt vilahdus pitan kaltaisesta linnusta, varaaneja sekä yksi mielenkiintoinen tikka Streak-breasted Woodpecker, Burmanvihertikka näköjään suomeksi. Linnut olivat hiljaa eikä mangrovepittaa odotetusti tietenkään näkynyt muutaman tunnin komppaamisella.

Matkaa jatkettiin kohti hotellia Khao Lakissa. Valintamme Kalima Resort oli jokisuun ja golfkentän sekä suojellun metsäalueen rajalla lähellä merenrantaa. Edellinen Khao Lakin retkeni oli vuodelta 2008 ja tiesin metsän kohtalaisen hyväksi lintupaikaksi.

Kun väsyneinä 28 tunnin matkaamisen jälkeen hotellille saavuttiin ensimmäinen kuuluva lintu olikin Red-throated Barbet, joka on hyvän metsän indikaattorilaji näillä main. Kamat huoneeseen ja lyhyt kävely aivan hotellin lähiympäristöön sai riittää tämän päivän retkeksi. Pimeä tuli pian ja Great-eared Nightjar ja Large-tailed Nightjarit aloittivat. Maittava kalaillallinen Thaimaalaisittain tuhottoman hintaisessa ravintolassa vetäistiin nälkäisenä nopeasti lieppiin.

Lintuhavainnot löytyvät eBirdin linkeistä

Ao Phang Nga
https://ebird.org/checklist/S127064247

Khao Lak
https://ebird.org/checklist/S126821782

Publicado el febrero 12, 2023 07:10 MAÑANA por terolinjama terolinjama

Observaciones

Fotos / Sonidos

Observ.

terolinjama

Fecha

Enero 23, 2023 a las 07:48 TARDE +07

Fotos / Sonidos

Observ.

terolinjama

Fecha

Enero 24, 2023 a las 03:14 MAÑANA +07

Fotos / Sonidos

Qué

Pito Verdoso (Picus viridanus)

Observ.

terolinjama

Fecha

Enero 23, 2023 a las 11:12 MAÑANA +07

Fotos / Sonidos

Observ.

terolinjama

Fecha

Enero 23, 2023 a las 12:33 TARDE +07

Comentarios

No hay comentarios todavía.

Agregar un comentario

Acceder o Crear una cuenta para agregar comentarios.