Diario del proyecto Biodiversitet omkring Gammalstorp fritidslandsby

Archivos de diario de abril 2024

03 de abril de 2024

Foråret let forsinket, men meget liv i området

Jeg (Theo) har nu overnattet to nætter i Skovhytten, og det har både blæst, regnet og sneet! Solen har dog ikke vist sig.
D. 3. april vågnede jeg op til fin puddersne i skovbunden og på alle træernes grene. Det var desuden frostvejr og her til eftermiddag ligger sneen stadig og dækker skovbunden. Hvor det var vådt eller fugtigt smeltede den dog hurtigt.
Det var ideelt til at kigge efter spor, så der er flere observationer med billeder i galleriet af hvad, jeg tror er spor efter hare, rådyr, vildsvin og elg. Den sidste er jeg sikker på. Med resten håber jeg på hjælp fra iNaturalists validatorer.
Jeg har lokaliseret, hvor jeg så vildsvin sidste år, og flytter nu nålen til det rigtige sted, som er syd for åen og ca. 500m østpå fra fælleshuset. Lige nu er skovbunden og åbne arealer langs åen i det område meget præget af vildsvin, der roder efter noget spiseligt. Det er rigtig godt for plantelivet med de dyr.

Huldue sang i noget løvskov en lille km mod nordøst, sortspætte og grønspætte kalder rundt omkring fra, og jeg har fået lidt billeder af begge. Og så har Svaleklire meldt sin ankomst samme sted, som jeg fandt den territoriehævdende sidste år - ved den flade, stenede eng, som er ved at gro til i birk og rødgran. På østsiden er der en bæk, der løber til sydfra og som ligenu er ret vandholdig og bedst kan passeres via en bro nær åen. Selve området burde være mere vådt på denne årstid, men drængrøfterne gør deres job selv om der også ligger grene i både grøfterne og selve åen, som forsinker vandet noget.

I går aftes var der to skovsnepper SV for Gammalstorp, faktisk krydsende Äspinge og cykelleden Skåne (103) i deres territorieflugt med snorke- og piftelyde.

Traner kan ind i mellem høres mod nord, og jeg så en flok flyve over engen. Lige mod NØ, hvor der ligger en gård (stuehus i gule mursten, lade hvid og med svenskrød metalbeklædning på gavlen) er der overdrev, hvor der går heste og køer,. Deres lort og trampen rundt er åbenbart rigtig godt for drosler og småfugle. I hvert fald var der hundredevis af fugle, der fouragerede på jorden. Vindrosler, som ellers yngler længere mod nord sang fra træerne, og sjaggerne pludrede og "sjaggede", så det kunne høres på lang afstand.

Foråret er skam på vej, men har lige fået et push-back af noget kulde og sne.

Publicado el abril 3, 2024 01:27 TARDE por theoaskov theoaskov | 0 comentarios | Deja un comentario

Archivos